Profiel

Even voorstellen...

Mijn naam is Tessy van Maanen. Heel mijn leven ben ik al gefascineerd door foto’s. Ik zie graag foto’s van de tijd van mijn grootouders en ver daarvoor. Altijd probeer ik me in te leven hoe het in die tijd was. Maar ook foto’s uit de hedendaagse tijd vind ik fascinerend.

Doordat ik zoveel waarde hecht aan foto’s, vond ik het als kind ook bijzonder geweldig als ik eens met de camera van mijn ouders een foto mocht maken. In die tijd was het nog heel erg spannend, want je moest eerst wachten tot het rolletje vol was, waarna het ontwikkeld moest worden bij een fotograaf en dan was het nog eens de vraag hoe mooi de foto’s waren. Dat was altijd enorm spannend!

Op mijn 14e kreeg ik uiteindelijk mijn eerste eigen compact camera en maakte ik graag kiekjes, maar ik wilde meer. Dus spaarde ik voor een spiegelreflexcamera. Mijn eerste camera was een analoge spiegelreflex, die ik eind jaren 90 kocht. Ik vond het geweldig om alles wat ik beleefde te kunnen vastleggen. En dus kocht ik in 2002 ook een onderwaterbehuizing om zelfs mijn camera mee onderwater te kunnen nemen, wanneer ik een plonsje maakte in, werelds grote aquarium, de zee. Maar het was allemaal niet zo handig. De meeste rolletjes gingen maar tot 36 opnames, dus je moest selectief zijn met fotograferen, want onderwater kon je de rolletjes niet wisselen. Het was dan ook altijd extra spannend, als je terugkwam van een reis, of de foto’s gelukt waren.

En toen brak het digitale tijdperk aan. Selectief zijn was niet meer nodig. je kon veel foto’s maken en indien ze niet goed waren, kon je ze meteen wissen. Je zag namelijk direct op een schermpje of de foto’s gelukt waren. Achterblijven was dus geen optie en in 2010 kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflex. Fotograferen werd boeiender, want je kon zelf digitaal gaan ontwikkelen. Ik besloot cursussen te gaan volgen van 2010 tot en met 2014, waardoor ik mijn camera nog beter leerde kennen en de kneepjes van het vak ontdekte.

Mijn passie groeide gestaagd en in 2019 heb ik besloten om verder te gaan onder de naam “Flashssy Fotografie”. Flashssy is afgeleid van “Flash”, wat “flits” betekent en “ssy” zijn de laatste drie letters van mijn voornaam (Tessy). “Flashy” (zoals je het uitspreekt) betekent “opzichtig” (sterk in het oog lopend/springend) in het engels.

Flashssy Fotografie
Rijt 27a
5575 CD  LUYKSGESTEL (NL)
Tel.:  0(031)6-39 68 14 20
KvK: 74624504

(Enkel bezoek op afspraak)